torsdag 28. oktober 2010

Egnet som foreldre, tru?

På helsestasjon denne uka, fikk vi (nybakte mødre) informasjon fra fysioterapaut om barnets fysiske utvikling..og ja, det var masse nyttig informasjon og lærdom å ta med seg, men det jeg sitter igjen med er alt det man ikke skal gjøre.....Så nå lurer jeg på om det er mer jeg gjør galt, som jeg bare ikke har fått informasjon om ennå.....
Her er bare noen eksempler på ting man bør holde seg unna....

Vippestol.....fyfy....Virker for passiviserende på barnet....

Og vi som akkurat har fått en sånn flott "swing" fra USA......som gynger av seg selv akkompagnert av "vakker" musikk.....( Sikkert MYE værre enn vippestol....da må hvertfall babyen gjøre noe selv for å få stolen til å vippe)
Lillegutten storkoser seg i "swingen"......Men det er vel greit sånn litt, vel? Sånn av og til?Eller?

Og bilsete.....skal helst ikke brukes mer enn en halv time om gangen....men hvis barnet sover , var det bare å kjøre videre....

Er det bare meg som har latt bebisen sove videre ....i bilsetet....vel hjemme igjen....etterat kjøreturen var over?


For ikke å snakke om alt det andre som ikke er bra.....
Hm....
(Må legge til at damen på helsestasjonen snakket om "det ideelle", så jeg tillater meg å tenke at man ikke alltid kan følge det ideelle til enhver tid........)

4 kommentarer:

 1. Det ideelle er at mor OG barn har det bra. Helsesøtra støtter seg kun på teoretisk kunnskap. Jeg gikk hjem etter siste helsestasjonsbesøk og følte meg totalt inkompetent .... helsesøstra anbefalte meg å sende unga i bhg .... Alma fikk nemlig raserianfall og nekta å samarbeide eller snakke, og helsesøster konkluderte med at noe var galt med ungen eller i hjemmet!!

  SvarSlett
 2. og angående det bilsetet - hadde vi skulle fulgt det, hadde vi aldri kommet oss til Brunstad (10 timer)
  Da er det om å gjøre på kjøre på mens babyen sover ....

  SvarSlett
 3. De finner stadig på nye ting og går ofte tilbake på sånt noen år etter. Her har ingen tatt skade av å sitte i vippestol, heller ikke i bilsete lenger enn 1\2 time. Jeg har alltid latt dem sove videre inne i stolen. Trur nok du er en veldig flink mor jeg Synnøve. Moro å følge med på bloggen din.

  SvarSlett
 4. Hehe. Ja, jeg har skjønt at det gjelder å gjøre det jeg føler er riktig uansett. Det er vel nesten umulig å følge alt det "ideelle" til enhver tid.
  Koselig å få tilbakemeldig fra dere erfarne husmødre:)

  SvarSlett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...