mandag 20. desember 2010

Statusoppdatering! Gode og dårlige nyheter....

Til dere 8 som leser bloggen min,( ok, da....det er kankje NOEN fler?) og som kanskje lurer på hvordan det går med sukkerkuttprosjektet mitt.

Her kommer en liten oppdatering:

De første par tre ukene gikk overraskende bra, om jeg så skal si det selv (kun en liten utskeielse av og til...men det snakker vi ikke om..)
Jeg har ikke tenkt å skryte på meg at det var så lett.....Nå som det nermer seg jul og greier, og det nermest bugner av fristelser overalt. Som dere kanskje har lagt merke til (for å komme med et eksempel), gir folk gjerne sjokolade som gave på denne tiden av året.
For all del...det er utrolig hyggelig når man får besøk, at besøket av og til har med seg noe, som en "takk for at vi fikk komme - presang". Men det er ikke så lett , faktisk nesten umulig er det,  å vite at den sjokoladeplata ligger helt urørt i kjøkkenskuffen, uten å gjøre noe med det....(for de som ga den, har selvfølgelig ikke spist noe av den selv. Mannen i huset er heller ikke overbegeistra for sjokolade..Så da står vi igjen med en person som det er et problem for....nemlig!)
Ja, jeg vet at det er "bare å bestemme seg". Og det har jeg jo forsåvidt gjort.....
Det gikk bra i noen uker, som sagt....

Men nå har det skjært seg helt.
Det har gått skikkelig skeis.....Jeg har hivd innpå med melkesjokolade og kokosboller (hjemmelaga, og syyykt gode!)de siste dagene.( Ikke så reint lite heller, om jeg skal være sånn heeeelt ærlig.) Faktisk. Tro det eller ei. Jeg "sprakk"! Så nå sitter jeg her med dårlig samvittighet, ekkel følelse i kroppen , skuffelse over min dårlige viljestyrke og føler meg som verdens mest usunne menneske.....

Det rare (eller kanskje ikke det er så rart)er det at de dagene/ukene jeg var skikkelig flink, følte jeg meg så utrolig mye bedre. Jeg fikk overskudd, og en fantastisk følelse av velvære. Blir mye følelser det her, men det er jo akkurat derfor jeg vil leve et sunnt liv, nettop for å føle meg VEL!!

Så nå har jeg en plan. En skikkelig stor en. Mange vil si at jeg gaper over for mye, men jeg klinker til igjen.
Fra 1.januar 2011 til 1.januar 2012 er det KONSEKVENT STOPP med sukker og andre usunne snacks (som potetgull f.eks)
Jeg kommer ikke til å være helt nazi på vanlige matvarer som inneholder litt sukker (ketchup osv....). Det er for det meste sjokolade og kaker og is jeg skal "til livs"!!

For å klare dette, har jeg tenkt å følge rådet som Tone i bloggen Love eat and pray ga meg.Jeg skal istedet bytte ut sjokoladen med sunn rå sjokolade, som er full av næringsstoffer, og faktisk bra for kroppen.( Jada...jeg forstår prinsippet om "alt med måte") Kanskje jeg bytter ut litt andre småtterier også etterhvert. For jeg har forstått at det gjelder å erstatte.....ikke bare kutte....

Så jeg gir det en sjangs. I et år.
Det kan bli et spennende år...et SUNNT et.Jeg gleder meg, allerede!
Jeg vet det kommer fristelser ( Vi skal bl a til usa en tur.....og i usa er det ikke lett å være sukkerfri....), men dette skal gå bra.
Optimist som jeg er...

9 kommentarer:

 1. Høres bra ut men hva med 5.jan 2011 til 5.dec 2011?Da kan du rekke å spise opp alle 'usunne' julegaver så de ikke ligger i skuffen og frister deg, og du kan unne dgselv å kose deg litt neste jul også....;)

  SvarSlett
 2. Hehe....nei, nå skal det gjøres skikkelig.Ingen nåde lenger....hehe:)

  SvarSlett
 3. ønsker deg lykke til :) jeg for min del har god erfaring med å unne meg en liten bit sjokolade eller en tvist til kaffen,en gang om dagen.... har gått ned i vekt med å spise fornuftig :) litt sukker må man jo ha ;)

  SvarSlett
 4. Ja, det er bra hvis det funker. Men jeg har erfart at jeg må være helt syykt konsekvent....

  SvarSlett
 5. Og så får vi hive oss i gang med Zumba ;-)

  SvarSlett
 6. Lykke til Synnøve:) Jeg skal nok følge med på dette ja:) Har min lille tvil om at det går... Du får gjøre som jeg skal, sette ods på resultatet.. Det vil si at folk kan sette penger på om jeg klarer det eller ikke.. Klarer jeg målet mitt får jeg alle pengene.. taper jeg må jeg betale 3 ganger så mye tilbake;) altså en ods på 3:1 eller blir det 3:0 ??

  SvarSlett
 7. Olav....du får blogge om det du å, da.....så får vi litt mer press på oss.

  SvarSlett
 8. Å, så gøy!! Lykke til!! Og husk å ha rikelig med sukkkererstning i hus, for du må få lov å unne deg noe søtt (bare ikke SUKKER).

  Jeg ville holdt meg unna kunstig søting også, hvis du skal bake ville jeg brukt sukrin. Kunstig søting oppleves av kroppen som sukker og gir deg søtsug, dessuten kan det være skadelig for deg.

  Kjør på med supermatsjokkis, så klarer du deg bra ;) Ja, det er kaloerier i dem, men både yacon og kokosolje er FETTFORBRENNENDE, så jeg kjører på! Jeg har gått ned de to kiloene jeg aldri har klart å slanke bort, kun ved å spise riktig mat. Jeg verken teller kalorier eller er 100 % konsekvent, men bruker mye kokosfett.

  SvarSlett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...