søndag 23. januar 2011

Tre uker og to dager uten sukker og pepsi max.....

Her kommer en liten statusoppdatering.
Det har nå gått tre uker, og jeg er så og si "sukkerfri"! (Dvs: Jeg er ikke fanatisk, og har nok spist litt sukker som er gjemt i div yoghurt, kesam og faktisk et lite drops idag.....) Jeg har også smakt ørlite grann på mørk sjokolade med 86% kakao, men den smaker IKKE sjokolade, så jeg syns ikke at den tells.....Den smaker mer som papp, eller gråpapir etter min mening. Ikke det at jeg har smakt hverken papp eller gråpapir, men det er ikke vanskelig å forestille seg at det må smake omtrent som 86% kakaosjokolade.....

Så jeg har igrunn vært ganske så flink, om jeg skal si det selv. (Det er jo derfor vi blogger? Er det ikke? For å fortelle både kjente, kjære og totalt ukjente mennesker at vi er flinke........hehe)

Inntil for bare noen dager siden, syns jeg ikke dette sukkerstoppet var så veldig festlig. Jeg må bare innrømme at jeg hadde lyst på sjokolade og usunne ting støtt.
Og  egentlig vet jeg ikke om jeg trodde så mye på dette å bli kvitt sukkersuget og ikke ha lyst på sjokolade osv.....
Jeg har prøvd å overbevise meg selv om at jeg faktisk ikke har lyst på, og det funker faktisk tl en viss grad. Tror det må ha noe med "tankens makt" å gjøre. Det står en artikkel i VG idag om å tenke seg slank, eller noe i den retning. Så bevisste tanker som. "Du har sagt at du skal være et år uten sukker, og dette kan du klare. Det er et nederlag å sprekke nå", Og "Har du egentlig lyst på sjokolade?"  har vært til en viss hjelp.

Men nå kan jeg faktisk si, med hånden på hjertet at jeg ikke har lyst på sjokolade(Melkesjokolade og vanlig kjøpesjokolade).Jeg trodde vel egentlig ikke at jeg skulle bli en av de som sa dette, men tanken på sjokolade får meg til å føle meg ekkel (omtrent den følelsen jeg vanligvis fikk hvis jeg hadde spist for mye søtt:Ekkel og småkvalm). Det er faktisk ikke fristende mer......helt utrolig, men det er sant! Jeg mener det virkelig.
Også fyser jeg faktisk på frukt og grønnsaker.
Hva skjer????
Kanskje det er pga at jeg har innført bittelitt av supermat i kostholdet? Da skal visst smaksløkene forandre seg. Men jeg har jo ikke innført noe annet enn litt ( ca 1ss) cocosa (fast , stort sett hvert dag), og av og til raw kakao, yakonsirup og vaniljepulver (i hjemmelaget sjokolade).
Kan det være fordi jeg har funnet ut at sunn sjokolade er en god erstatning? (For DET har jeg lyst på sånn innimellom)
Det kan jo ikke være pga disse små endringene?
Kanskje det er fordi jeg har blitt "avruset"/fått sukkeret ut av kroppen?
Kanskje det er lønn for strevet, med å nekte seg selv sukker i tre uker?
Ikke vet jeg.....
Det jeg VET, derimot, er at det føles GODT å ikke fyse på søtsaker hele tiden....
Jeg føler meg sunn og "ren" på en måte.
Det er ingen tvil om at jeg skal fortsette prosjektet ut året.....nå har jeg enda mer tro på at jeg skal klare det!

Når det gjelder pepsi max, har jeg kuttet dette også. Nå er det stort sett vann jeg drikker. Til alle måltider. Og mellom alle målltider, for den saks skyld....
Det kan bli litt smaksløst noen ganger, må jeg inrømme....så av og til blander jeg "Lerums saft med pære og eple" (Uten tilsatt  hverken sukker eller aspartam)med farris, for å få litt variasjon i drikkeveien. Dette smaker veeeeeldig godt. Nesten akkurat som Mozell, faktisk. Kan anbefales. Et glass på ca 2 dl inneholder ca 24 ckal (for dere som tenker på det!)

Her om dagen kjøpte jeg faktisk en halvliter pepsimax (dels fordi jeg måtte ha noe å drikke i full fart, og dels for at den lå sånn veldig tilgjengelig rett ved kassa på Coop). Jeg drakk den faktisk opp (Første pepsimaxen siden 1.jan). MEN det rare var det, at det var faktisk ikke godt.....det var bare helt greit, liksom. Så da vet jeg det. Frister ikke til gjentakelse. Neste gang blir det vann!

Du verden så sunn jeg er blitt.....og du verden så bra det går......enn så lenge.(Jeg er fortsatt litt skeptisk til at det skal gå så bra, men gleder meg over det, selvfølgelig......)

Ha en fin søndagskveld:)

 

8 kommentarer:

 1. 86% sjokolade smaker ikke annet en surt når du er vant til og spise så mye søtt, (ikke nødvendigvis sukker), som du spiser, Jeg har ikke spist noe særlig søtt på over 3 uker, og nå smaker 86 % sjokolade sykt godt og søtt, kanke skjønne hvordan folk kan trøkke i seg så mye søtsaker som de gjør, søtsaker gjør noe syke greier med smaksansene dine, uten det, smaker og lukter alt mye bedre, omtrent som og slutte og røyke:)

  SvarSlett
 2. Hehe. Jeg skjønner godt hvordan folk kan trøkke iseg søtsaker....har jo vært der selv. (Viktig å ikke glemme det!)

  SvarSlett
 3. Og røyking kan jeg ikke uttale meg om.....hehe (Men skjønner at du er ivrig, og DET er bra, bror!)

  SvarSlett
 4. Heisan du. Så flink du er :) Tror ikke jeg har klart å slutte med sjokolade. er litt for avhengig, og spesielt nå...
  Ha en fin og sukkerfri dag.
  :) susanne

  SvarSlett
 5. Hehe, jeg sitter og ler :D Moro å lese her.. kjenner meg igjen ja! jeg har vært sukkerfri og lavkarbo i 2 uker nå. Men jeg går mer på en lavkarbo/lavglykemisk livsstil nå. for å stabilisere blodsukkeret og hormonene og samtidig gå ned litt. Stå på synøve, synes du er flink! :)) Nå ska vi bli spreke og flotte mødre ;)

  SvarSlett
 6. Heia, heia og hipp, hipp hurra! Du er superflink synes jeg!!! Gratulerer med 3 uker uten sukker - det er en bragd! Jeg har hatt lyst på mango i hele dag! Haha - ikke en gang tenkt på sjokolade, og det føles fantastisk :) To år har jeg brukt (mer eller mindre bevisst) og så nå en meget bevisst sukkerfri uke og utrolig nok føles det stort sett veldig bra!

  Kjenner at jeg blir stolt og glad over å lese innlegget ditt - det smitter meg med inspirasjon og masse sunn glede! ;)

  SvarSlett
 7. Tusen takk for hyggelige kommentarer! Blir GLAD av det!

  SvarSlett
 8. Hei! Her det samme, et år uten sukker. Føler meg energisk og bedre for hver uke som går - og dette var mitt mål.
  Hilsen fra en 9-barnsmor fra Nederland, som blogger på nederlandsk :-)

  SvarSlett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...