lørdag 14. januar 2012

Uten sukker i snart to måneder!

Tenkte jeg ville poste et innlegg om hva en sukkerfri hverdag gjør med meg!
Hvis noen blir inspirerte til å starte (eller fortsette), er det kjemefint, men først og fremst er dette en liten påminnelse til meg selv, som jeg kan lese hvis jeg skulle være så dum at jeg går tilbake til sukkerkjøret igjen...

Mitt liv er rett og slett blitt MYE bedre uten sukker.

Jeg har energi til å ta meg av hus og hjem (Og hvis jeg får noen timer ekstra nattesøvn i tillegg, tar det jo helt av....)

Kreativiteten er tilbake. (Lysten til å strikke, hekle, finne løsninger til huset, gjøre noe på rommene til barna pluss pluss.)

Jeg føler meg REN. Finner ingen andre ord som kan beskrive den følelsen det er å være uten sukker.

Det er nesten litt rart,men jeg føler at sukker er gift for meg. Jeg har faktisk begynnt å lure på om jeg kan være allergisk mot sukker? Om kroppen min kanskje ikke tåler det i det hele tatt?

Her om dagen spiste jeg MØRK sjokolade (noen få biter), og jeg følte meg helt dårlig (ukonsentrert, slapp og energiløs) resten av dagen.
Det samme skjedde da jeg en dag kjøpte en pose med boller, fordi jeg ikke hadde hatt tid til å spise hjemme.
Disse opplevelsene får meg til å bare ville fortsette uten sukker.

Nå i det siste har jeg spist frokostblanding av typen granola/chrusli osv til frokost, og jeg misstenker at det er den som gjør meg litt slapp igjen. Så jeg får prøve å kutte den også, og se om det hjelper.

Og det beste av alt: Jeg savner ikke sukker lenger....Det var kun de første par ukene at det var litt "hardt", men nå er det så mye annet som smaker godt, at jeg ikke har behov for sukker.

Det er værre med pepsi maxen.....har vært uten den i snart to måneder også, men har fortsatt like lyst på.....!!

Bare et lite pip på en lørdags formiddag. Kommer grundigere tilbake med mer facts om "problemspillingen" suikker/sukkrfri senere!

Ha en nydelig dag!

11 kommentarer:

 1. bare et lite spm, hva mener du med sukkerfri? IKKE NOE sukker?? eller ikke kjeks og sjokolade? ikke sukker på grøten? hadde vært greit å vite, bare

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg mener først og fremst ikke godteri som is, kaker, sjokolade og kjeks og reint hvitt sukker (som i sukker på grøten).( Jeg spiste daglig noe av dette hver dag før....) Men som sagt før, jeg er ikke fanatisk, så litt sukker som er gjemt i div matvarer er jeg ikke nøye på.

   Slett
 2. Hmm noen tips til en annen som vil bli sukkerfri? Hva spiser du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Mitt tips er vel egentlig kun å bestemme seg, også rett og slett bare hoppe i det. Det kan kanskje hjelpe å bestemme seg for en dato (fra den og den datoen er det stopp osv), også ta små delmål av gangen. Start med to mnd, også merker du forandringene på kroppen så godt at jeg kan tenke meg du vil fortsette....
   Jeg spiser all normal mat, og når jeg vil ha noe ekstra, lager jeg sjokolade uten sukker selv eller baker sukkerfrie kaker. Det er noen få oppskrifter her på bloggen hvis du leter litt...

   Slett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

   Slett
 3. Dette var virkelig inspirerende. Jeg har holdt på en uke nå og bevisst holdt meg unna sukkerholdig mat. Har vært litt svimmel, men vet ikke om det er årsaken. Var i selskap i går og tok en mørk sjokoladekule. Jeg ble kvalm og uvel.Nå skal jeg spise havregrøt med eplebiter og kanel på..HELT UTEN SUKKER !! Så skal jeg i bryllup etterpå :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra!!Stå på videre! Husk på å drikke MINST 1,5 liter vann om dagen, da.....Kanskje derfor du var svimmel?

   Slett
 4. Flink du Synnøve:-) Jeg er godt bevandret i den sukkerfrie verden...Klarer meg utmerket uten både sukker og mel, så altså jeg digger lavkarbo (nesten farlig å skrive det ordet om dagen....) Men folk kan si hva de vil, men når en bestemmer seg for å legge om til et sunt kosthold så er det første en kutter ut ofte de raske karbohydratene som sukker/mel/poteter/pasta/ris osv. Kroppen føles rett og slett ren og mye mer opplagt. Mange som er negative til dette, men de kan si hva de vil, jeg vet at det funker. Det er fanatikere på begge sider av "veien"....men pepsi max...DET SKAL JEG HA noen ganger i uka(men jeg er ikke avhengig...hi hi....mener det hvertfall selv)

  SvarSlett
 5. Har bestemt meg for å kutte det ut, har ikke drukket brus siden nyttår:-) og kun 1 sjokolade pr. helg. Kan trøste deg med at mine unger og blir hypre av sukker. Merker fort når de har fått i seg sukker ja.....

  SvarSlett
 6. Flott artikkel. Blir inspirert. Jeg klarer meg fint uten sukker og kutter det ut i perioder. Det største problemet er å hele tiden måtte takke nei til alle tilbud man får om sjokolade, kake og slikt. Folk blir jo nesten lei seg når man takker nei til noe de har anstrengt seg for å glede andre med. Skjønner?? Egentlig tror jeg det er en typisk norsk greie. Uansett, man kan jo leve sunt hjemme og så takke ja til kake for syns skyld innimellom...

  SvarSlett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...