søndag 29. april 2012

Hjemmelaga kinamat!

Tenkte jeg skulle legge ut oppskriften på ORANGE CHICKEN som jeg har laga et par ganger i det siste.
Legger den her mest for min egen del, ferdig oversatt til norsk, så er det litt enklere neste gang jeg skal lage den.
Også er det jo hyggelig hvis noen fler får glede av den da!
Orginalversjonen finner du HER.




Min versjon kommer her:


Dette er en ganske stor porsjon. Perfekt for 6 personer, eller hvis du vil ha rester i noen dager. Den er nemlig like god dagen etter....og dagen etter der i gjen....!

Ingredienser:
Kylling:
ca 1 kg kyllingfilet
1 1/2 cup hvetemel
1 egg (pisket rått)
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
ca 1 l olje (for frityrsteking)

Orange sauce:
1 1/2 cup vann
2 ss appelsinjuice
1/4 cup sitronsaft
2 1/2 ss soyasaus
1 ts finhakket hvitløk
1 ts finhakket ingefær
1 ts raspet appelsinskall
1 cup brunt sukker
3 ts poptetmel/maisenamel ( skal blandes med ca 5 ss vann)

Slik gjør du:
Sett på risen.....det tar ca en halvtime å lage dette, så da skal risen være ferdig omtrent samtidig.
Hell oljen i en vokgryte og varm opp til frityrsteking. Du vet det er klart til å fritteres når du legger en kyllingbit i og det freser og bobler.....
Skjær kyllinfiletene i biter
Bland hvetemel, salt og pepper i en bolle
Bland kyllingfiletene med det piska egget, og ha de deretter oppi melblandingen. Bland det sammen til all kyllingen har et lag med melblanding rundt seg.

Ha kyllingen oppi frityrgryta, og la den steke i ca 1 min.....eller til du ser at den er ferdig. Det lønner seg å prøve med en bit først, så vet du sånn ca hvor kenge den skal stekes.
Stek kyllingen i omganger på 15-20 biter av gangen. Legg de på en tallerken med tørkepapir i bunn etterhvert som de blir ferdige.

NÃ¥r kyllingen er ferdig, lager du sausen:
Ha vann,appelsinjuice, sitronsaft og soyasaus i en kjele og varm opp noen minutter.
Ha i hvitløk, ingefær, appelsinskall og brunt sukker og la det få et oppkok.
Bland potetmel med vann og hell i til sausen tykner. Den skal være ganske tykk....

Legg kyllingen i en skål og hell sausen over.
Serveres med ris.

Brokkoli passer bra som grønnsak til denne retten.






Bildene er fra nettsiden til orginaloppskriften.

Mannen i huset mener dette smaker som "Real orange chicken from a restaurant" ( så da vet dere at det er godt...hehe).


Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...