tirsdag 30. november 2010

Pepsimaxkutt....2.skritt på veien til et sunnere liv

Nå tenker sikkert dere som kjenner meg at: Jaja....Hun kan jo bare prøve. Det er mye hun klarer, men pepsimax, nei, der går grensa.....

Som dere skjønner....jeg ER virkelig avhengig. Av ganske mye igrunn. (Skriver mer om det senere)
Jeg kuttet ut  pepsimax da jeg var gravid pga søtstoffet "aspartam"! Dette sukkerstatningsstoffet vet man endel om , men ikke nok til å vite om det er skadelig for fosteret. Derfor tok jeg et valg om å kutte ut så mye aspartam som mulig da jeg var gravid, sånn for å ikke påføre babyen noe som han kunne ha ungått om jeg ikke hadde fått i meg aspartam. ( Noen vil kanskje kalle meg hysterisk, og ja, jeg var kanskje det, men det får så være.....)
Blant annet kan forskning vise til at aspartam har direkte sammenheng med sykdommer som ME og kreft. Det finnes masse stoff om dette. Her er et lite utdrag fra en artikkel:
"Forskning har dokumentert 92 forskjellige negative virkninger fra inntak av aspartam. Særlig gravide kvinner, spedbarn og barn bør unngå aspartam. Og det er ikke alltid like lett når aspartam er i 4-5000 produkter. Eksempel: NutraSweet, lightbrus, lightsaft, tyggegummi, med mye mer.

Noen symptomer fra inntak av aspartam: Migrene, svimmelhet, nummenhet, muskelkramper, vektøkning, utslett, depresjon, angst, leddsmerter.

Kroniske sykdommer som kan utløses av aspartam: Hjernesvulster, multippel sklerose, epilepsi, kronisk tretthetssyndrom, fødselsskader, diabetes, med mer."
(http://www.varsleren.com/myndigmotf.htm)

Det er  skremmende å tenke på at hver eneste dag i ca 8 mnd hadde jeg faktisk lyst på Pepsi max. Det er selvfølgelig nærliggende å tro at det er stoffet "aspartam" jeg hadde lyst på. 
Dagen etter fødselen, drakk jeg en etterlengtet halvliter med styggedommen, og det smakte nydelig! Man skulle tro at suget hadde gått over og at det ikke lenger smakte så godt, men neida.....Det var såååå godt!! Så nå har jeg vært hekta igjen i en tre måneders tid.
Jeg liker ikke tanken på at jeg er avhengig av noe,spesiellt  ikke når det er dokumentert a det er så skadelig.

I helgen hadde vi besøk av en bror og en svigerinne, som kom med en "ny" ting som følge av aspartam. Nemlig det at man kan legge på seg av det, fordi kroppen blir lurt, og tror den får sukker. Aspartam lagres da i kroppen og fører til at man legger på seg. DET vil vi jo ikke.....
Så la meg si at det var "dråpen" som fikk meg til å bestemme meg!
Så nå er det slutt! Finito! Over og ut med Pepri Max. ( Jeg måtte selvfølgelig bare drikke opp det jeg hadde i kjøleskapet først.....for å feire at jeg skulle slutte, liksom...hehe.)

Les mer om å legge på seg av aspartam her:
http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.6217715

Så da får vi se da.....
Tror jeg sier at jeg i første omgang "moderer meg"/trapper ned/ikke har det i hus. Det er mulig jeg tar meg et glass i ny og ne, men ALT er vel bedre enn å drikke 1,5 liter om dagen? ( Det er nemlig det jeg har gjort til tider.....)


Nå er klokken snart 13.00, og dagen har sålangt vært fin. Uten Pepsi max.

11 kommentarer:

 1. Så du drakk det selv om du kunne få kreft og ME, men når du kunne bli feit, var det slutt? Ganske rar prioritering må jeg si. Jeg syns det er spsielt at voksne mennesker skal ha et sånt syn på ting. Hva i all verden er så farlig med å være feit? Provoserende at du, som et forbilde legger ut artikler med så lavt innhold, og så feil syn på viktigheten av hvordan man ser ut. Tenk på påvirkningskraften du har,særlig på de som er yngre, og faktisk dealer med dette problemet hele tiden.

  SvarSlett
 2. oi oi oi!Se her ja!Liker at jeg provoserer deg!Alltid klar for en diskusjon, vettu!Hadde vært litt mer interressant å svare hvis jeg visste hvem du var, men vil bare pressisere at jeg sa at det med å legge på seg var DRÅPEN!
  Med det mener jeg, i tillegg til alle de andre sykdommene man kan få!Ikke et vodt ord om de som sliter med overvekt (regner med at det var de du mente). Jeg snakker for meg selv! Jeg respekterer deg, så da forventer jeg faktisk at du respekterer meg! Hehe:)
  PS: DRIKK VANN!!

  SvarSlett
 3. Jeg gir aldri barna lightbrus - eller andre light produkter, og spiser/ drikker det sjeldent selv. Prøver å si neitakk om andre også tilbyr barna dette. Får stadig høre at jeg er hysterisk på det området. MEN mine barn blir villere og værre av dette, enn om de drikker brus med sukker....
  Kjøper faktisk endel vann med kullsyre - som vi drikker istedet for brus .... (har ikke alltid så bra drikkevann her)

  SvarSlett
 4. Så bra, Sidsel! Det er skikkelig skremmende å lese om alle skadene man kan få....
  Til anonym: Du spør hva som er så farlig med å være feit.Høyt blodtrykk, hjertesykdommer, åreforkalkning, luftveisproblemer, ryggsmerter og slitasjegikt er noen de farlige sykdommene overvekt kan føre til. Siden du mener jeg er et forbilde, vil jeg prøve å følge opp det ved å være et sunnt forbilde for barn og unge, og hjelpe de til å få et langt og sunt liv ved å ha gode kostholdsvaner. Jeg snakker IKKE om utseende her. La det være klart! Dette handler om å være sunn og frisk!

  SvarSlett
 5. Haha :) Folk engasjerer seg ja... Lykke til med bruskutt, Synnøve! Trodde det var koffeinen man ble avhengig av...for det blir man..men mulig også aspartam...? Ble bare litt nysjerrig på om du har sjekket om aspartam går over i morsmelka? Det ville jeg tro at det gjør. (Men da er jo ungen født og vil jo ikke få misdannelser. Og tror ikke aspartam påvirker utviklingen.) Vil også legge til at Pepsi og annen brus er jo ikke bare helseskadelig pgs sukker/søtningsstoff, men også pgs syre som skader tannemaljen. Så enig: drikk vann! Og bare brus i helger og fest :) hehe :) Og helt korrekt: Overvekt fører til utrolig mange sykdommer, så er et problem ja!! Både for den det gjelder og samfunnsmessig. Diabetes, hypertensjon (høyt blodtrykk)og annen hjerte- og karsykdom og mye mer. Lenge leve sunnheten! :) Hehe

  SvarSlett
 6. Spennende artikkel, Synnøve! Du går foran som et godt eksempel for mange! Elsker innleggene dine- de har virkelig innhold! Lykke til med et sunnere liv!

  SvarSlett
 7. Så bra at noen er positive og....hehe:)Hadde vært morro å se bloggene deres turid88 og lilliandj...send mail til synbol@online.no hvis dere vil gi meg tilgang....hvis ikke, er det HELT greit:)hihi

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 9. Jeg drikker helst RAW !

  SvarSlett
 10. he he he er det mulig sier bare jeg!!!! Lykke til:)

  SvarSlett
 11. Hysterisk nei! Blir så glad når jeg ser andre, oppegående mennesker som tenker på babyen i magen :) Jeg kuttet ut ALT, fra å farge håret til spekeskinke til alkohol til sukkerbomber (var ikke sukkerfri da, men kuttet ut en del) og jeg fikk verdens snilleste unge... Hehe :)

  SvarSlett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...