onsdag 10. november 2010

Sukkerkutt (igjen....)En begynnelse til et sunnere liv....

For to dager siden bestemte jeg meg for å kutte ut sukker fra kostholdet. Sånn totalt kutt.....Det dumme var det at jeg sa det til min kjære. Sånt er veldig dumt(eller smart...kommer an på...)å si....det forplikter så veldig....det er ikke bare å ta seg en sjokoladebit f.eks....
Det hender jeg tenker (ja, for jeg har tatt sånne bestemmelser VELDIG mange ganger før....)at jeg kan jo bare ta en liten bit....det er ingen som egenlig vet hva jeg har bestemt meg for, så hvorfor ikke ,liksom. Spising i "smug" på en måte.....Ha! Det er ikke så mange andre enn meg selv jeg lurer.

Vet ikke om det er noe smartere/dummere å skrive det her på bloggen......(Regner med at det ikke er så mange som leser den, likevel.....hehe, så faren for at folk "følger meg opp" er vel minimal...)

En ting har jeg erfart: Skal man kutte på sånne ting, må man være konsekvent! Hvertfall i mitt tilfelle.....Ikke tillate seg NOE!(eller hvrtfall VELDIG sjelden....)

Det som er den største utfordringen er når jeg/vi får besøk(det skjer titt og ofte). Da må man jo ha noe søtt til kaffen. Og det er ikke morro å lage kaker, kjøpe inn sjokolade eller kjeks, og vite at nei, det er ikke til meg!
Igår f.eks, hadde jeg formiddagsbesøk av to veldig koselige medhusmødre med en liten skjønning av en baby hver. Jeg hadde laget boller ( i tillegg til vanlig lunch med normalt sunt innhold....). Det ideelle hadde jo vært at medhusmødrene gikk amokk og spiste opp alle bollene, slik at det ikke ble noe igjen til meg....men  neida...Jeg satt igjen med veldig mange boller. Ja, jeg vet at jeg kunne jo ha fryst de ned, men det er jo en enkel (og fristende)frokost, da. Pluss at jeg kan jo håpe på at mannen spiser unna noen....

Så nå sitter jeg her med en ekkel følelse( fordi jeg har spist bolle(r) til frokost), som er en blanding mellom skuffelse over meg selv, oppblåst mage og det å vite at jeg har fått i meg sukker.....(ikke bare bittelitt, heller....)

MEN, optimist som jeg er, har jeg faktisk tro på at jeg skal klare det denne gangen!
Jeg har nemlig fått smaken på sunnt godteri som tørkede aprikoser, mandler og en liten bit mørk sjokolade (med over 70% kakaoinnhold) når det virkelig kniper....Også gjelder det å tenke tanker som: "Har jeg virkelig lyst på dette her, eller er det bare en "uvane"?""Sett deg inn i følelsen du får etter å ha spist noe søtt", "se for deg målet", "vann smaker godt!" "sukker er ekkelt", "husk på sølelsen du får etterat du har spist sukker. Den vil du ikke ha igjen" .  osv.....
For det er rett og slett i hodet det sitter!

Ja, jeg skal informere om hvordan det går, til de som måtte være interressert.
Noen som joiner meg på veien til et sunnere liv?

Nå skal jeg kose meg med en kopp te fra Østerike!(takk til min kjære svigerinne som forsyner meg med verdens deiligste te i alle varianter)
Idag blir det Jordbærte....mm....nydelig!

Uten sukker, selvfølgelig:)

Ha en fin kveld!

7 kommentarer:

 1. hahaha jeg ler Synnøve. Du får satt ord på det. Hvis det kan være en mager trøst, har jeg gått i samme "fella". Men samma det, er jo bare til å reise seg opp å begynne på nytt..hehe ;) ;) Utrolig skjønn han prinsen deres er :)
  Masse klemmer fra meg Julianna

  SvarSlett
 2. du må ikke ha sukker i boller - går fint an uten... eller lage rundstykker ..... MEN jeg tror egentlig ikke på et sukkerfritt kosthold. Litt tåler vi! På grøten på lørdager, og i en kake i ny og ne. For all del - ikke hopp på light og "erstatnings sukker"-bølgen, det er MYE værre

  SvarSlett
 3. Haha.....light-bølgen er det mange år siden jeg hoppet på....heller på tide å hoppe av snart.....kommer mer blogging om det:)hehe.
  Sant, det med at man ikke trenger å ha sukker i boller,men du skjønner....det var sånne "1,2,3-boller" i pose....ikke bra, men sånn er det noen ganger:)

  SvarSlett
 4. Hei! :-)
  Koselig at du ville bli følger hos meg!
  Legger meg til hos deg også, så jeg kan følge opp dette sukkerprosjektet ditt. He he.
  Jeg prøver å være sunn hele uka, men måååå ha en dag i uka hvor jeg kan spise hva jeg vil. Syns det nesten alltid er en god unnskyldning til å spise noe tull, feks på besøk, har besøk, på cafe, har fri, ikke har fri, osv... ;) Plutselig er det noe hver dag.
  Jaja.. Lykke til da:-) Håper du klarer det!
  Hilsen Saga.

  SvarSlett
 5. Hmm... Får bare feilmld når jeg prøver å legge meg til, får prøve igjen en annen gang!

  SvarSlett
 6. Hehehe, min variant av sukkerkutt er at jeg kutter sukkeret til ungene og så spiser jeg litt ekstra sjokolade selv :-)
  På en annen side har jeg oppdaget at det er utrolig hvor mye sukker man kan kutte ut i bakeoppskrifter, det går glatt å ta bort 1/3 sukker i de fleste oppskrifter uten at det merkes.
  Jeg har forresten oppskrift på en bananmuffins uten sukker som vi liker kjempegodt. Og jo brunere bananer jo søtere muffins :-)
  http://kokeboka.blogspot.com/2009/10/bananmuffins-med-blabrbiola.html

  SvarSlett
 7. Neineinei... du gjør dette feil :) Du må spise supermat, da går det lekende lett!! Snakker av erfaring! Og ferskpresset juice ;) Søtsuget forsvinner helt av seg selv og supermaten gjør at sjokoladen smaker ekkelt søtt! Jeg tuller ikke!

  Ikke tenk ERSTATT til å begynne med, tenk TILSETT. Spis supermat i tillegg til det du vanligvis spiser, så endrer smaksløkene dine seg.

  LYKKE TIL, og bare spør om du lurer på noe!

  SvarSlett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...