tirsdag 11. januar 2011

Back to "normal"??

Jepp...da er det slutt på lavkarbo, for min del. Hvertfall sånn strikt!
Det var ikke noe for meg igrunn. (sier hun etter  en stusselig ukes forsøk). Jeg ble dårlig av det, og sånnt har man ikke tid til å vente på at skal gå over, når man har en liten engel som trenger at mamman sin har energi til å ta seg av han ( som jo er MYE, ja, ekstremt mye viktigere enn å miste noen kilo!)
Noen av dere vil sikkert mene at jeg gir opp for lett, og det kan godt være, i dette tilfellet, men jeg vurderte det dithen at jeg MÅ finne noe som funker for meg og gir meg den energien jeg trenger til å være mamma i det minste!

Så når bestemmelsen var tatt, ble formen straks bedre! Hm......Kankje var det mentalt hele greia??

I går startet jeg min "nye diett", som egentlig ikke er en diett, men en endring på et kosthold som ikke har vært så aller værst i utgangspunktet, men som absolutt har potensiale for en forbedring til det sunnere!
Jeg tar  til meg tips fra supermatdamene og helse og kostholdskyndige fra både her og der( jeg er ekstremt lett påvirkelig.....), setter sammen et kosthold som passer inn i min lille familie, og prøver meg frem.
Sålangt har jeg fått et "nytt liv" etter at jeg kutta ut lavkarbo. Det passer nok ikke for alle, det der.....i tillegg til at jeg kanskje ikke hadde nok kunnskap, og dermed gjorde kanskje et par feil...
Nå er det vanlig sunn mat som gjelder....kaoprifattig og sunnt, med et innslag av supermat sånn av og til...

I morgen kommer det oppskrift på en aldeles nydelig smoothie som er perfekt til frokost, og full av næringsstoffer som sitter i kroppen og magen lenge!
Hvertfall til lunch...

11 kommentarer:

 1. hehe nå må jeg jo kommmentere:) er faktisk veldig mange som blir dårlige av lavkarbomat. så du skal ikke føle du ga opp!! sjøl ble jeg super kvalm og kasta opp å greier! for noen er karbohydrater nødvendige, vi er jo skrudd sammen forskjellig;)lykke til med videre kosthold, prøver meg gradvis på et sunnere liv sjøl, men det må skje gradvis for å bli permanent!! klem fra huldra nedenunder;)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Mange blir dårlige i begynnelsen - de første ukene - men dette stabiliserer seg etterhvert. Har selv erfart det.. ;) Det hjelper å drikke masse vann og øke fettinntaket - og noen må også øke karbohydratene litt (spise litt frukt eller øke inntak av grønnsaker)Dessuten er det viktig å spise nok - i begynnelsen av en lavkarbokur må man spise ofte.
  Kroppen er vant til et stort inntak av karbohydrater - det tar tid å stabilisere kroppen og blodsukkeret.
  Men det viktigste er at du finner din metode - masse lykke til Synnøve!! :))

  SvarSlett
 3. Hei.Som blivende ernæringsfysiolog vil jeg anbefale deg å spise mat med mye fiber. Det er mettende og du går ikke sulten. Driver selv med ernæringskurs med gode resultater. Man går ned i vekt sakte men sikkert og da legger man ikke på seg igjen. Det er bare omlegging av kostholdet da så hele familien kan spise samme sunne mat. Har mange tips til deg så bare ta kontakt:-)

  SvarSlett
 4. Heisan du! Jeg går på Grete Roede da. Eller, jeg går ikke på kurs, det har jeg gjort før, og funnet ut at hvis jeg ikke klarer dette uten kurs vil jeg aldri klare det. Så jeg er bare med i vektklubben på internett. Ikke kurs eller noe, bare et skjema hvor jeg fyller inn alt jeg spiser og har full kontroll. Funker det også. Masse oppskrifter og mat som alle kan spise, uten at hele familien er sunnhetsfreak av den grunn. Lykke til!

  SvarSlett
 5. Jeg har mer tro på endring av kosthold enn lavkarbo! Så kos deg og finn din vei, mye bedre å være lykkelig og noen kilo ekstra enn ulykkelig og noen kilo manko. ;P Og alt som går sakte men sikkert, det fungerer best i lengden. Lykke til! :) Gleder meg til smoothieoppskrift. ;)

  SvarSlett
 6. lykke til! vektklubb lærte meg mye,råder deg til å ta en 3mnd kontrakt med de..da får du en god pekpinn på hva som er et sunt kosthold for deg... jeg hadde aldri klart lavkarbo diett...jeg gikk ned 1kg i uka før jul dvs.10kg til sammen,og skal ned 10 til fram til påske..bare ved å bruke kunnskap jeg har lært på vektklubb og ellers sunn fornuft :) dette klarer du! klem

  SvarSlett
 7. Hehe:) Så utrolig morro at dere engasjerer dere! Morsomt å stå opp til så mangegode råd og kommentarer! Det setter jeg pris på!
  Jeg har faktisk meldt meg inn i vektklubb.no.....masse gode tips her:)

  SvarSlett
 8. He he...kjenner meg igjen. Syns ikke du skal deppe for det, er ikke alle som passer til alle dietter. Men må bare få frem et par ting... he he litt ivrig :) En diett er ikke en slankekur, men en VARIG kostholdsendring. Så du kan finne din egen diett, mange mistolker ordet diett. Også er ikke lavkarbo bare for å få av noen kilo, den har utrolig mange helsegevinster, spesielt på lengre sikt. Og som noen skriver, man kan finne sin greie i dette, som f.eks bare å kutte ut brød og rene sukkerprodukter som godis, sjokolade og annet snacks. Da har man kommet veldig langt. Det er også en retning innen lavkarbo. Vi er som sakt forskjellige og tåler forskjellige mengder karbohydrater. Noen kropper takler karbohydrater bedre enn andre, men at karbohydrater ikke er bra begynner flere og flere å få øynene opp for. Og det er kommet masse forskning som støtter oppunder dette. Men de lærde strides...
  Uansett, lykke til :) Du kjenner deg best selv og finner ut hva som passer deg og din lille familie best! Du har kommet langt syns jeg, bare ved å få øynene opp for at et kosthold kan endres i større eller mindre grad til det sunnere. Morsomt å følge med, og du er veldig flink til å skrive :)

  SvarSlett
 9. jeg holder en knapp på Grethe roede - som jeg har sagt før. Det kan være lurt å telle kalorier en uke eller to bare for å bli bevisst hva en putter i munnen. Har gått på kurs tidligere, og det viste seg at min slanking gjorde at jeg fikk i meg for lite næring -kroppen gikk på sparebluss - og ingen kilo ned ... Frukt som mellommåltid, og en halv grovbrødskive ekstra til hvert måltid var den endringen som måtte til ...
  Har forresten lest at det er flere damer som ikke tåler den lavkarbo-kuren, noe med hormonene ....
  Lykke til videre -

  SvarSlett
 10. Hvis du går på fibermat.no er det mange gode tips. Der er det ikke telling av kalorier heller

  SvarSlett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...