fredag 14. januar 2011

Fantastisk granola:):)

Jeg var så heldig å snuble over denne bloggen ! Fant et frokosttips som så helt fantastisk godt ut, og jeg måtte bare prøve....
Siden jeg ikke er verdens beste på kjøkkenet, er jeg glad i alt som ser enkelt og godt ut. (Pluss at det er sunnt da.....såklart!)
Dette var superenkelt, og så så godt frokosttips, da, gitt.

Jeg elsker frokoster.....og legger nok mer "sjel" i frokosten enn noen andre måltider .....Er den typen som kan gå å legge meg og glede meg til neste morgen pga frokosten. Jeg kan tenke ut de deiligste frokostkombinasjoner der jeg ligger og drømmer....hehe.
Og når jeg prøver noe nytt, er det jo ekstra morro at det blir vellykka, da....noe denne ble.....


Og jeg lover dere: ALLE klarer dette.
Det vanskeligste må vel være å løfte ingrediensene opp av skuffa eller ut av skapet. Kanskje det å skru på stekeovnen er en utfordring for noen......isåfall er det det vanskeligste...


Jeg gjorde den til "min egen" ved å forandre litt på oppskriften.....jeg tok det jeg hadde i hus.

Granola, ca 1/2 kilo
250 gram havregryn
50 gram solsikkekjerner
50 gram gresskarkjerner
50 gram hakkede mandler
50 gram sesamfrø
50 gram kokos
50 gram tørkede aprikoser hakket i små biter
25 gram sukrin
Bittelitt salt
- Bland alt det tørre godt sammen i en stor bolle.

1 dl appelsinjuice
1 ss yakonsirup (du kan bruke honning)
2 ts solsikkeolje (eller cocosa eller smør)

- Varmes forsiktig opp i en liten gryte slik at smør og honning løser seg opp. Trenger ikke koke.

Bland alt sammen slik at det blir en fuktig blanding.
Hell det i en ren langpanne (ikke smurt, altså)
Stek det på 140 grader, midt i ovnen i 50 min. (eller til det blir litt brunt på toppen)
Rør et par tre ganger i løpet av steketiden.

Det kan spises med cottagecheese, kesam, youghurt, melk, krem, is,uten noe som snacks, som strø over en fruktsalat mm.....bare fantasien som stopper her....

Jeg tok en bitteliten smaksprøve med cottagecheese, og nå gleeeeder jeg meg til frokost i morgen! Nam nam.....


Oppbevares, i følge orginaloppskriften, i kjøleskap, i norgesglass i minst en måned!

4 kommentarer:

  1. Stilig :-)
    Jeg lagde noe som ligner i forgårs. Blir nesten som muslibarer. Kjempegodt! Jentene syntes de ble lite søte.
    Havregryn, kokos, sesam og solsikkefrø, tørkede tranebær, peanøtter og cashewnøtter sammen med kondensert melk :-)

    Men de hjemmelagde knekkebrødene slo alt. De er borte nå så jeg satser på ny ladning i morgen :-)

    SvarSlett
  2. ..... Du har definitivt kuttet ut lav-carboen ja...:)

    SvarSlett
  3. Jepp, Olav!Må ha litt av de sunne karbohydratene, vettu!

    SvarSlett
  4. Nå står denne i ovnen, gleder meg til å smake...

    SvarSlett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...