søndag 16. januar 2011

Sokkestrikkeprosjekthistorie

Jeg har hatt en liten "drøm", eller hva jeg skal si (det er kanskje å ta litt hardt i å kalle det en drøm, men....ønske, kanskje), om å kunne strikke sokker.....
Det er kanskje litt ambisiøst å ønske seg det for en så uerfaren strikker som meg, men er litt av typen "hopp i det, og prøv deg frem...."

Så i jula trok jeg med meg garn og strikkepinner til Tønsberg, og var så heldig å få hjelp av mor og x antall gode tanter.( som er sokkestrikkeekperter på sin hals....)
Jeg strikket og rakk opp igjen, strikket og rakk opp igjen, og var på nippet til å gi opp, men etter en kommentar som :"Du har en tendens til å gi opp litt fort", kunne jeg jo ikke gi meg (er bittelitt sta, da, vet du....)

Mamma ga meg et eldgammelt oppskriftshefte med navn: "Fot i hose" og DA løsnet det. Jeg skjønte greia!! Jeg knakk sokkekoden:)
Men ikke tro at første sokk ble perfekt.....Den ser MYE værre ut i virkeligheten enn på¨bilde.....spesielt den siden det ikke er bilde av.
Det likner da litt på en sokk, eller?


Men da jeg skulle igang med sokk nr to tenkte,jeg å fikse litt på den, og gjøre den bedre.......for det var litt småfeil som dere ser.........men da ble den jo , om ikke HELT annerledes, hvertfall for annerledes til at man kunne kalle det er par......


Da var det bare en ting å gjøre.....gå igang med sokk nr tre.....
Den ble også helt annerledes......


Så sokk nr fire som ble totalt forskjellig fra alle de andre, fordi jeg presterte å gjøre feil etter hælen.....stikka resten av den på vranga....


Den gadd jeg ikke feste trådene på engang...SÅ ubrukelig ble den, gitt.
Her ser dere grunnen til at ingen av de kan brukes som par....


Og nå tror dere vel at jeg har gitt opp?
Neida. Jeg går på med friskt mot igjen. Voksenstørelse, denne gangen, for det var litt knotete å strikke så smått. (tanken var at de skulle være til lillegullet vårt, så jeg strikka med 32 masker)

Jeg tror jeg vet hva jeg har gjort feil med de andre sokkene, så nå tror jeg faktisk jeg skal klare å produsere et par som ser sånn noenlunde brukbare ut.


Fargene liker jeg, hvertfall:)

Klem

5 kommentarer:

 1. Dette klarer du - og voksensokker er mye lettere å strikke. Den eneste feilen jeg kan se, er at hælen er for lang ..... med to omganger mindre, hadde de sett mye bedre ut.
  Lykke til!

  SvarSlett
 2. Hei, jeg har strikket små sokker flere ganger og har sikkert noen liggende som bevis ;-) men jeg tror du har for tykt garn :-p Skal se om ikke jeg klarer å finne ei oppskrift til deg, har masse babyhefter så fikser du dette og snart! Stå på! :-)

  SvarSlett
 3. Haha Synnøve, du er morsom:-) Jeg kan ikke strikke, så jeg er imponert jeg! Gøy å følge med på bloggen din. Er ikke så flink til å legge igjen kommentarer alltid da, men tenkte å gi et lite pip nå:) Lykke til videre med sokkeprosjektet!
  -Karine V

  SvarSlett
 4. :) Så gøy at du følger med. Karine! Ekstra koselig at du la igjen en kommentar, da! Sånnt setter jeg pris på!
  Camilla: Takk takk, hvis du finner en oppskrit som jeg skjønner....
  Sidsel: Det er det med hælen, jeg og har finni ut....tok fire sokker før jeg skjønte det, da....hehe. (Ikke den "raskeste kniven" i skuffen når det gjelder strikking, nei)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for hyggelig hilsen! Takk, og i like måte må jeg si! For en flott blogg du har! Og, dette var ett skikkelig herlig ærlig innlegg! Tror det er mange som har mareritt om strikkesokker! Det er ikke bare hokus pokus, sånn som så mange sier! Men, jeg synes du er på vei! Og, dessuten synes jeg de to midterste sokkene kunne gjort seg som par!:) Legger deg til i blogglisten mi, jeg!:)

  SvarSlett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...