tirsdag 4. januar 2011

Fem grunner til hvorfor jeg har kuttet ut sukker

Det er kanskje noen som lurer på hvorfor jeg er så bestemt på sånn å  "plutselig " kutte ut sukker  (les: sjokolade, kake, is og andre søtsaker)

Her er fem av grunnene:

1. Jeg var avhengig av sukker. Tanken på at man bare "må ha" noe liker jeg ikke.
Forskere rundt omkring er faktisk ikke sikre på / de "strides" om sukker i seg selv faktisk er avhengighetsskapende.Men "Din side" SKRIVER at den svenske sykepleieren Bitten Jonssn, som har spesialisert seg på spørsmål om avhengighet  mener det kommer an på om man har en avhengig personlighet eller ikke......Hm....( Da har jeg kanskje en avhengig personlighet, da.....skremmende...)

2. Jeg merker faktisk at kroppen blir urolig etterat jeg har spist sukker. Jeg får blant annet rastløse ben, litt hjertebank av og til, og en generell uro. Dette har jeg funnet ut at kan komme av sukker.Det finnes endel forskning som går på at sukker påvirker nervesystemet. Du kan f.eks lese noe om det HER

3.Sukker omdannes til fett i kroppen. Les mer HER om hva for mye sukker gjør med kroppen,

4. Sukker er skadelig for emaljen på tennene.
Oppløsning av mineralsaltene på tannemaljen starter faktisk bare noen minutter etter at man har spist noe med sukker i....Les mer HER

5. Sukker kav føre til overvekt og fedme.
Det er skremmende å tenke på at det er så lite som skal til for å gå opp i vekt. I følge Matportalen.no vil et energiintak med 20 kcal om dagen (i tillegg til det man vanligvis spiser) føre til at kroppsvekten øker med et kilo i løpet av et år!
20 kcal tilsvarer jo kun en liten sjokoladebit.....Hva hvis man spiser en hel sjokoladeplate på 100 gram ( ca 500 kcal) hver dag???Du kan jo bare regne det ut selv....

Så får vi se, da, om jeg merker noen forskjell på kroppen etter en stund...

Ha en fin tirsdagskveld:)
Klem
12 kommentarer:

 1. åååh, flinke deg. Skulle ønske jeg hadde klart det :)
  Lykke til. Gleder meg til å høre resultatet, og kanskje få oppmuntringen jeg trenger til å kutte ned på inntaket selv.
  Klæmmer Susanne

  SvarSlett
 2. Så lurt! Sukkerkutt er antageligvis det beste man kan gjøre for kroppen sin. Dette klarer du!

  SvarSlett
 3. Lykke til! Og takk for veldig koselig kommentar på bloggen min. Kjekt når framande også stikk innom:-). Ha ei fortsatt god sukkerfri veke!

  SvarSlett
 4. Hei
  Har du prøvd sukrin? Se her:
  http://www.x-life.no/ds_product_info.php/products_id/1080

  SvarSlett
 5. Den får du kjøpt på de fleste helsekostbutikker, og finnes i melis også.

  SvarSlett
 6. Så koselige kommentarer, da:)Takk takk!
  Jeg har faktisk kjøpt sukrin, men ikke laget noe av det ennå.....har også kjøpt cocosa, ekstra virgin kokosolje og rått kakaopulver...faktisk....så nå leter jeg rundt etter oppskrifter...skjønner at jeg må skaffe litt mer for å lage sjokolade, men hvis noen har tips til hva jeg kan lage av de tre ingrediensene, mottas det med takk:)

  SvarSlett
 7. takk for så koselig kommentar, Synnøve! ;) Det satte jeg pris på. :) Alltid koselig å få vite om nye lesere, ante ikke du leste den, hehe. Ser det lokker frem folk at jeg skriver på norsk, haha!

  Anyways, så du kutter også ut sukker? :) Hmmmm, det driver jeg nemlig og prøver på også. Det største problemet mitt er faktisk det at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med alle de vanlige matproduktene som det allerede er litt sukker i...? Hva gjør du her? Hvor mye skal man gidde å lage selv...? ;P Bestilte fra iherb.com for første gang i dag, så da får jeg i hvert fall palmesukker og Stevia som jeg kan bytte ut sukker med. :)

  SvarSlett
 8. Det farligste er ubalansen i blodsukkeret.. Merker jeg ikke blir så sliten hvis jeg er nøye med å ballansere kostholdet.Og da sovner jeg bedre på kvelden også. Hadde søvnproblemer og mange andre plager før jeg klarte å ballansere blodsukkeret. Tøff hverdag for bukspyttkjertelen i dag!!
  Visste du at riktig fett hjelper til å ballansere blodsukkeret? Får man i seg rikelig med fett orker man ikke tanken på søtt heller, for man får en god metthetsfølelse lengere! :D
  Etter man har spist en skokkolade, to, tre eller kanskje 8? ;P .. kjenner man suget etter kort tid!
  Lykke til!!

  SvarSlett
 9. Mette:) Da er vi hvertfall to:) yey!
  Jeg har faktisk ikke tenkt å kutte så mye på de "vanlige" matvarene som det er litt sukker i. Kun skikkelige sukkerbumber som sjokolade, is, kaker og kjeks (eller annet "godteri")i første omgang. Kan hende jeg blir mer nøye etterhvert, men jeg tar dette først for å se åssen det går.
  Jeg skal bestille fra iherb snart jeg å, sånn at jeg hvertfall kan lage sunn sjokolade:) Gleder meg allerede!

  Anonym: Jeg visste faktisk ikke det at riktig fett hjelper til å balansere blodsukkeret. Kunnskap er viktig, så takk! Det er jo logisk, hvis jeg tenker over det:)

  SvarSlett
 10. Hei
  Jeg har faktisk også kuttet ut sukker! For 3-4 uker siden. Jeg har ME og fikk det annbefalt da jeg fikk diagnosen, men jeg klarte det ikke. Nå går jeg på en lavkarbo kur, og nå har jeg klart det. Men du og du det var ikke lett!! Jeg var/er jo bare så superavhengig!!! Første uken, halvannen hadde jeg abstinenser!! Skjelven, svimmet, -ja, jeg holdt på å blir gal. Jeg tenkte bare på Cola og sjokolade, -MÅ HA MÅ HA!!
  Nå går det heldig vis bedre.
  Og etter å ha sjekket innholdsfortegnenesen på div mat, er jeg sjokkert over hvor mye som inneholder sukker. I går fant jeg ut at selv leverpostei er det sukker i :-(
  Ja, det sies at hadde sukker kommet på markedet i dag, hadde det blitt ofrbutt, -og det forstår jeg MEGET godt!
  Lykke til
  Klem
  PS! Ser kommentar til anonym. Ja, viktig å ikke spise lettprodukter når du ikke spiser sukker. Viktig å få i seg fett og RIKTIG fett. Kjøp sæterrømme istedefor lettrømme. vanlig majones istedefor lett, meierismør istedefor annet lettsmør osv.

  SvarSlett
 11. Okay, godt å høre. :) Tror jeg også bare er forsiktig med å spise ting det er mye sukker i, men kan ikke være helt nazi! men har virkelig troen på at man får et bedre og lykkeligere liv! Slippe å føle seg helt oppblåst og fæl. :)
  Også elsker jeg juseren min! Har cravings på jus istedenfor sjokolade og godterier, fantastisk følelse. :)

  SvarSlett
 12. Bra innlegg!! Lykke til! Det er såååå verdt det! Det er fantastisk å kunne gå i forbi godtehyllene i butikken uten å ha det minste lyst til å putte bare en liiiiten sjokolade i kurven, slik jeg var før. Bare at det ikke var en liiiiten sjokolade, men helst en 2 liter is ;D Uff, godt jeg er ferdig med det der!

  SvarSlett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...