mandag 17. januar 2011

Sjokolade.......

Jeg skal være helt ælig.....som jeg igrunn stort sett er....
Det jeg savner mest i dette sukkerkutt/bli sunn prosjektet mitt er sjokolade!
Deilig norsk melkesjokolade.
Ikke mørk,nei, men lys, vanvittig god melkesjokolade. "Ingen over , ingen ved siden!"
Jeg prøver å overbevise meg selv om at : "Neida. Jeg har ikke lyst på  lenger. Det er ikke fristende" Osv...men jeg er rett og slett ikke der. Jeg beundrer alle dere som ikke lenger blir fristet til å spise melkesjokolade....

Som jeg har skjønt av Tone og  Silje bl.a, er at smaksløkene forandrer seg når man begynner med SUPERMAT. De forandrer seg slik at man fyser på sunn mat og ikke sukker lenger.
Men siden jeg har så lyst på sjokolade, har jeg idag prøvd å lage det fra bunn av, med supermat som rått kakaopulver og rått kakaosmør. Dette er ingredienser som er kaldpresset og ubehandlet (ikke tilsatt sukker og andre tilsetningsstoffer som den sjokoladen man kjøper i butikken har) rett fra kakaoplanten.

Ingen frukt eller bær inneholder så mye antioksidanter som  rå kakao.....Les mer HER!!!!

Selve lagingen av sjokoladen var veldig enkel. Cocosa og sjokoladesmør smeltes i vannbad. Så røres de tørre ingrediensene inn etterhvert, før sjokoladen helles i former og settes til kjøling/stivning.Etter at jeg smakte på sjokoladen, fant jeg fort ut at å lage sjokolade er en kunst. Dette må gjøres flere ganger, til man finner den smaken man synes er perfekt.

Oppskriften jeg brukte lyder som følgende:

80 g cocosa, extra virgin
20 g kakaosmør
15 g kakaopulver
10 paranøtter , finhakket
1 ss vaniljepulver (ikke vaniljesukker,altså)
Litt salt (ca 1/2 ts)
1 ss yakonsirup

Fettet smeltes, som sagt i vannbad. De tørre ingrediensene blandes inn. Sjokoladen helles i former og settes i kjøleskapet til de er stivnet.

Jeg kommer til å lage en ny ladning med hverfall halvparten så mye cocosa, pga at sjokoladen smakte litt for mye fett.....
Kommer også til å putte oppi flere paranøtter og litt mer salt, og kanskje litt sukrin....


Dette er sunne saker, men det er ikke til å komme vekk fra at det er snakk om endel kalorier her.....så spis med måte!
( Jeg har spist mindre til middag for å få plass til litt ekstra sjokolade....hehe)

Ha en fin kveld:)

1 kommentar:

  1. Du må ha i mer kakaopulver :-) Jeg syns 100 g fett mot 50 g kakaopulver blir bra. + ysaconpulver og yaconsirup osv osv.

    Og du, ikke tenk at du aldri skal spise melkesjokolade igjen, for du kan jo det! Men vent en stund, venn deg til rå sjokkis, og smak deretter på melkesjokolade etter noen måneder. I ny og ne kan man spise alt, men ikke mye hele tiden.

    SvarSlett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...