søndag 22. januar 2012

ENDELIG en sjokolade jeg tør å legge ut oppskriften på

YES!
Denne ble GOD!
Hvis du har lyst å prøve deg på hjemmelaget sjokolade, som ikke har sukker, men bare sunne og næringsrike ingredienser, syns jeg du bør prøve deg på denne!
Ingrediensene får du kjøpt på helsekostbuttikker over hele landet, eller på http://www.iherb.com/
Produktene er mye billigere hvis du kjøper de gjennom iherb, men da kan må du nok vente litt før du får de i posten, og dermed kan starte sjokoladeproduksjonen.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har prøvd å lage sjokolade nå, med mer eller mindre hell.....De har vært spiselige, men ikke supergode, liksom.
Denne ble faktisk supergod!

Uansett.
Her er MIN sjokolade:

Klikk på ingrediensene for å få mer informasjon om de gode egenskapene de har.

100  g kakaosmør
1ss kokosolje
1,5 ss Agavenektar (Yaconsirup skal visstnok være bedre, men det var jeg tom for)Du kan også bruke annen søtning som honning eller sukrin, men da kan jeg ikke garantere resultatet...
12 ss Rått kakaopulver (du kan også bruke vanlig kakaopulver, men dette pulveret har ikke de næringsstoffene og antioksidantene som rått kakaopulver har. Rå kakao har faktisk mer antioksidanter enn blåbær......Slå den, du!)

Slik gjør du:
Smelt kakaofett og kokosolje i vannbad eller på annen måte. (Det er viktig at ikke varmen overstiger 40 grader hvis du vil beholde de nyttige næringsstoffene i kakaoen og kakaofettet.....så smeltingen tar laaaaang tid, hvis du gjør det på den riktige måten)
Ha agavenektar eller annen søtning oppi, og kakaopulveret, samt bær, nøtter eller annet fyll. Rør blandingen sammen til klumpene er borte.
Hell over i små isbitformer og sett brettet i kjøleskapet i en par timers tid.
NYT!Jeg blandet inn ca 6 ss kokosmasse. Du kan bruke hva du vil som "fyll". Nøtter, tørka bær, hampfrø osv, men jeg valgte kokos i dag.
Eller så kan du lage den helt "plain" uten noe stæsj i. Blir godt det også!
Lykke til!

Ha en fin søndag!
Jonasgutten og jeg skal snart ut i snøen for å LEKE!

2 kommentarer:

 1. Denne skal jeg prøve Synnøve :) Takk for oppskift.
  Klem fra Julianna

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morro at du vil prøve! Lykke til:)

   Slett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...