onsdag 25. januar 2012

Flere enn meg som er avhengig av noe?

Jeg er på en måte litt facinert av det at jeg FORTSATT (VIL HA!!!!!!) fyser på PEPSI MAX.

I følge Wikipedia er avhengighet i medisinsk forstand et syndrom.
Faktisk...
Et syndrom!
Jeg har ( hadde) et syndrom.....

For å få diagnosen "Avhengighetssyndrom", må tre av punktene nedenfor være oppfyllt:

 1. Sterk lyst, eller følelse av tvang, til å innta substansen.
 2. Problemer med å kontrollere inntaket av substansen, i forhold til å starte, avslutte, og mengden som inntas.
 3. Fysiologisk abstinens-tilstand som opptrer dersom bruken av substansen opphører eller reduseres, eller viser seg med karakteristisk abstinensyndrom for den aktuelle substansen, eller gjennom bruk av samme eller beslektet stoff for å lindre eller unngå abstinenssymptomer.
 4. Toleranseutvikling, slik at større doser må til for å gi samme effekt som tidligere.
 5. Økende likegyldighet i forhold til andre gleder og interesser. Økende tid brukt på å skaffe seg substansen, på å bruke den, eller på å komme seg i form etter bruken av den.
 6. Adferden og bruken fortsettes selv om det tilkommer åpenbare tegn på skadelige konsekvenser
Jeg kan med hånden på hjerte si at de tre øverste punktene i aller høyeste grad stemmer på meg.....Selv om jeg har slutta.....(har ikke smakt pepsimax siden midten av november, så det begynner å bli noen måneder siden.), så det med å kontrollere inntaket klarer jeg, og abstinensene ikke er aktive lenger.....Kanskje jeg faktisk er kvitt syndromet selv om lysten er der?

Flere enn meg som er avhengige av noe?

6 kommentarer:

 1. Hehe.. du er litt rar:-) Men joda, jeg er nok avhengig av salt sørlandschips!!

  Hadde det ikke vært for den hadde jeg nok vært veldig veldig tynn! Pepsi max er godt, men jeg har ikke noe problem med å ikke drikke det, men chipsen brenner i skapet!!

  Kan rett og slett ikke ha det i hus;-)

  SvarSlett
 2. Og jeg er faktisk avhengig av å spise meg mett, eller litt for mett.Det er nok også et syndrom.Min far som alltid var slank og frisk, sa at "en skal gå fra bordet med en liten hunger".

  SvarSlett
 3. Jeg hadde en tannlege en gang som var helt avhengig av cola. Han var ikke før ferdi med å bore et hull før han stakk avgårde. Tannlegeassistenten måtte gjøre resten av jobben. For hver pasient gjorde han det.

  SvarSlett
 4. er heldigvis ikke avhengig av Pepsi Max, ble litt skremt av hvordan folk var totalt avhengige så begynte aldri å drikke det. Smaker det innimellom og synes det smaker forferdelig søtt og skummete. :P Fyser mye mer på Farris - det er kulsyren jeg trenger. :)

  En dag er du garantert helt avvent - gled deg! ;)

  SvarSlett
 5. Hehe er det noe jeg er avhengig av må det være salt og pepper potegull fra maarud:) Men har greid å holde meg unna siden nyttår. det er 27 dager det:) Skal greie å være mer moderat med det heretter. Er også avhengig av kaffe, men ikke i så stro grad som før. Da fikk jeg hodepine hvis jeg ikke fikk kaffe om morran. uff og uff, gjør heldigvis ikke det nå.

  SvarSlett
 6. Søk opp på google og se dokumentaren "Sweet misery". Etter det så har du ikke så lyst på pepsi max eller andre produkter med kunstige søtningsmidler.

  SvarSlett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...