fredag 16. mars 2012

Hva har babyer på 10.5 mnd rett på, tro?

Jeg bare lurer litt...
Det er vel og bra med mammapermisjon.Jeg ER takknelig for at vi får være hjemme i hele 7,5 måneder med de små nyfødte gullene våre( i 100% ), og for at pappa`n har tre måneder pappaperm!
Men hva skjer når vi skal begynne å jobbe igjen og vi får avslag på barnehageplass fordi barnehagen ikke er godkjent for barn under et år.....hm....?
Hva har de tenkt vi skal gjøre da, da?
For de som har familie/gode venner som har mulighet til å hjelpe til på dagtid i nærheten er det vel greit....

Men hva med oss andre?

Jeg må bare ærlig innrømme at jeg IKKE er særlig begeistra for å overlate babyen min til en tilfeldig dame som er alene hjemme i sitt eget hus med sin egen unge pluss to, tre dagbarn. Ingen andre voksne er tilstede.....Hvordan kan jeg vite at babyen min får det han trenger?
For meg er dette FRYKTELIG skummelt.....jeg tror jeg nesten må si at jeg føler det er uforsvarlig å overlate det kjæreste jeg eier til en slik en.

Hva tenker de på, de som bestemmer systemet ? Det er hvertfall en glippe der, på ca to måneder mellom permisjonsslutt for mor og far og til retten til barnehageplass trer i kraft...

Hva har de barna som er 10,5 måneder rett på, da?
Tilfeldige damer som man ikke er helt sikker på kan ta seg godt nok av babyene våre?

Full barnehagedekning meg her og der.....
Hadde han bare vært født før 31.August 2011.....da hadde det ikke vært noen sak....

Fin dag til alle ( i mammaperm eller ei)

Minner om giveawayen min!
Klikk på bildet til venstre for dette innlegget hvis du vil være med:)

Klem

Er det bare meg som ikke forstår systemet?

3 kommentarer:

  1. Barnet har rett og slett rett på at mamma eller pappa tar ekstra ulønnet permisjon frem til barnehageplass er ordnet. Så kan man gå med avisen samt spinke og spare på de daglige utgifter eller rett og slett ta opp et lite lån!

    SvarSlett
  2. Skjønner frustrasjonen og bekymringen din. Full barnehagedekning er kun en definasjon, ikke riktig i praksis. Jeg har 4 barn og med 3 av dem var det ikke noe problem med barnehageplass. Jeg var lenger hjemme samt at min mor passet dem i en periode til jeg syns de var store nok for barnehage. Med minste snuppa og nytt hus hadde vi ikke mulighet for ulønnet permisjon og heller ikke fikk vi barnehageplass. Hun var født for sent på året og hadde ikke rett på det! :o Vi gjennomgikk en frustrerende periode hvor vi ikke visste hva vi skulle gjøre når pappas permisjon også var over.. Vi var heldige - sønnen vår gikk i privat barnehage og de tilbydde 60% barnehageplass fra nyttår av pga fordelsrett for søsken. Nyheten om barnehageplassen fikk vi vite 1 1/2 uke før. Beste julegaven! Nå har min mor stilt opp en dag, 3 dager i barnehage og jeg hjemme en dag. Fra 1. april får hun faktisk full plass og det har gått seg til, men fy søren for en situasjon. Som deg så er barna det kjæreste man har og min gir dem ikke over til hvem som helst for "oppbevaring". Sier bare tvi tvi og håper det går seg til for dere også, men det er ikke sånn det bør være. Det forventes at begge foreldre skal jobbe og da må det legges tilrette for det for hele årskullet - ikke bare for de som fødes før en gitt periode. Tragisk!

    God helg til deg, nyt familiekos :D
    Klem

    SvarSlett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...