lørdag 21. april 2012

Ingers rugbrød

Jeg fikk et spm etter det siste innlegget mitt om oppskriften på Ingers rugbrød, så da tenkte jeg å rett og slett bare skrive den her. Går ut i fra at det er greit mhht "nettvett". Oppskriten er det jo bare å google, så den er jo "ute" uansett.

Bloggen min bruker jeg også for å huske egne oppskrifter og jeg legger ut kun ting som er vellykkede.



Så for meg selv og de av dere som måtte være interressert, slik lager man

INGERS RUGBRØD.
RUGBRØD
Det finnes mange varianter, men det er denne jeg har brukt.

1,3 kg fin sammalt hvete
200 g fin sammalt rug¨
200 helkorn hvete
75 gr fersk gjær
2 ts salt
9 dl kruskakli
1,8 l vann eller 1liter søt eller skummet melk + 1 liter vann
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner

Bland alt det tørre (jeg har brukt tørrgjær, men tror det blir bedre med fersk)
Ha i væsken og rør til en jevn røre. Deigen skal bli klissete. Det er ikke mulig å elte den for hånd.
Hev deigen i en time, slå den ned og hev i en halv time til.
Slå deigen ned og spa den over i smørte former.
Den skal ikke etterheves men settes rett i varm ovn.

Stekes på 220 grader i underkant av en time, eller på 200 grader på varmluft. (Samme steketid)

Det er lurt å oppbevare brødet i kjøleskapet så det ikke blir muggent....det er litt fuktig(skal være sånn), og da har det lett for å bli mugg hvis det står for lenge i romtemperatur.

Ha en fin kveld!
Klem

4 kommentarer:

  1. for å gjøre brødet mer barnevennlig (uten frø) kan du bruke fibra(malte hvetekorn) og droppe linfrø og solsikkekjerner ..... Jeg baker det slik - men slenger også oppi noen dl olje ......
    Uansett mye bedre og sunnere enn kneip ...

    SvarSlett
  2. hvor mye spiser du da, hvert måltid, og hva og hvor mye har du på brødskiva ? hadde vore gøy med et innlegg av det og:):)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg følger ingers fibermat "kurs"/bok. Tror ikke det er så interressant for folk å vite sånne detaljer...haha!

      Slett
  3. TUSEN takk for så utrolig hyggelig kommentar på bloggen min! Ikke hver dag jeg får sånne kommentarer;)

    SvarSlett

Koselige kommentarer fra koselige lesere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...